fredag 21 februari 2014

Vårlov; Tokyo here I come!

こんにちは( Hej! )

Tiden rullar på här i Okinawa och nu har det kommit så långt att det har blivit vårlov här!
Vårlov, underbart!!

Jag började vårlovet med att gå på bio med Andrea! Innan vårlovet började gick jag också på bio med Claudia och Carine och så såg vi på Thor 2, men den var på engelska. Med Andrea var vi tillsammans och såg på 黒執事 ( Den svarta butlern )  som från början var en manga och anime och har nu filmatiserats, så självklart ville vi gå och se på den! Den var på japanska, och ingen engelsk översättning hade den inte, men det var helt okej tycker jag. Jag förstod det mesta, den hade lite annorlunda handling men var riktigt bra och jag ser fram emot nästa biobesök!

Nästa sak var att nästan alla som bor här i Kaikan där jag bor åker bort nu på vårlovet. Jag har flera vänner som har åkt till Tokyo, vänner som har varit här i ett år och åker hem nu, och andra som gör resor hem.  Att  vara ensam här på Kaikan var ingen höjdare tänkte jag så, nu i måndags, bestämde jag mig för att åka till Tokyo. Så enkelt var det, jag fick hjälp av Irene, som jag bland annat ska träffa i Tokyo, med flygbiljetten och så med hjälp av mina lärare beställde jag ett finfint hotell att bo på en vecka i Tokyo!

Detta ser jag verkligen fram emot, packningen är nu färdig och i morgon bitti kl. 8 åker jag till flygplatsen! Detta ska verkligen bli spännande, det blir första gången jag åker till Tokyo och resan dit ska dessutom göras själv. Det kommer att gå görbra! Jag vet dessutom att jag ska träffa underbara vänner där borta och att resa själv är ingenting som bekymrar mig, jag reste ändå själv hit till Okinawa, så det kommer att gå jättebra! :)

En annan sak jag gjorde härom dagen var att jag träffade Misaki, en som vill lära sig svenska och har ett intresse att åka till Sverige och plugga eller som en resa. Det var väldigt kul att ses och jag tycker det är väldigt kul och intressant att några japaner jag känner är intresserade av Sverige och vill lära sig svenska!

Nu har jag inga bilder att visa men häromdan köpte jag en ny dator här i Japan. Det blev en Mac Book Air! Mitt mål var från början att ha en mycket tunnare dator än den som jag från början hade och det är verkligen den här. Den är lättanvänd och mycket mycket fin! :D

Jag hoppas att ni alla har det bra!

元気でね〜!( Ha det bra! )

日本語で〜

Hej (こんにちは!)
時間が飛んでいて、今沖縄で春休みが始まった。春休み、最高!

春休みが始まったばかり、アンドレアと一緒に映画館へ行った。春休みの前に、クラウディアやカリンと一緒に「マイティ・ソー」という映画を見に行った。その映画は英語で見たが、今回アンドレアと「黒執事」という映画を見たと日本語しか話した。英語の歌詞がなかったが、だいてい全部が分かっていた。最初のアニメとまんがから、話はちょっと違うだと思ったが、本当によかったと思う。今度の映画館の訪問楽しみにしている。

次の物は、今春休みが始まって、色々な人が旅行をしたいですね。会館で半分よりの住んでいる人は今旅行をするみたい。たくさんの友達が東京へ行ったり、国帰したり、自分の国の旅行をしたり、「今、会館はちょっと静かになるなー」と思った。それでね、今週の月曜日でイレーネやアンドレアや先生から飛行機のチケットやいいホテルの予約手続きの手伝いもらって、明日私も東京へ行くことにした。東京にもいっぱい和菓子を見つければ楽しいね!

この旅行、本当に楽しみにしている!荷物は今できて、そして明日朝8時に開館から空港へ行こうと思った。東京に行くのは初めて、面白いになるはずだ。全部はよくになるが知ってるので東京で友達に会う。一人でいくのは問題じゃないので、沖縄に行ったときも一人だから、大丈夫になる!楽しみ〜!!

この間も、みさきさんと会って、プリクラや昼ご飯を食べにいくながら、スウェーデン語とスウェーデンについて話して、楽しかった。日本人の友達がスウェーデンの興味があるのは楽しいだと思うので、今日スウェーデンについて話したのは、楽しかった!

今回、写真がないだが、この間新しいコンピューターを買いにいった。Mac Book Air のコンピューターになった。本当に嬉しいです!私はコンピューターを探しにいった時、目的は私の持っていたコンピューターより軽くて、薄いコンピューターがほしいとおもったので、このコンピューターを買ったと、本当に嬉しいになった!最初から、使いやすいし、きれいだし、かんぺきなコンピューターです!嬉しいです!

皆さんは元気で嬉しい!

Ha det bra (元気でね!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar